Nytt badrum utan renovering

Visste du att du faktiskt kan förnya hela ditt badrum på bara en helg – och utan att varken renovera, anlita hantverkare eller göra av med stora summor pengar? Det finns nämligen mängder av roliga och bra knep som du kan använda dig av och som omvandlar ditt badrum på bara några timmar.

Att renovera badrummet är idag mycket vanligt. Många gör det för att trivas bättre i den privata bostaden och andra gör det för att höja värdet på fastigheten – koll upp renovering badrum pris. Ett vanligt missförstånd är att tro att förändring alltid måste innebära stora summor pengar eller renoveringslån som är svåra att betala tillbaka, men så är inte fallet. Vi har rannsakat nätet för att plocka ut några av de bästa inredningstipsen som du kan använda dig av för att omvandla ditt badrum på bara 24 timmar.

Gör en ordentlig rensning
Visst kanske det inte är det roligaste tipset, men genom att göra dig av med gamla och tråkiga saker får du ett badrum som är renare, fräschare och enklare att städa. Rensa bort gamla produkter som bara samlar damm och byt ut gamla handdukar mot nya, fina och fluffiga. Är duschdraperiet missfärgat är det bara att slänga och byta ut till ett nytt. Ut med det gamla och in med det nya!

Måla fogarna
Missfärgade fogar kan få vilket badrum som helst att se ofräscht ut, men en grundlig rengöring får bukt med problemet. Det bästa är inte bara om du rengör, utan att du också målar med en bra fogfärg. Är du modig väljer du en annan färg än vit och får ett badrum som känns mer personligt.

Testa kakeldekor
Det finns få saker som är lika roliga och billiga att jobba med som dekorplast. Dekorplast kan du köpa på rulle eller i färdiga fyrkanter för t.ex. kakel. Med dessa kan du skapa en helt annan känsla i ditt badrum. Täck över tråkigt gammalt kakel med dekorplast i marmor eller mosaik. Plasten är enkelt att applicera och tål både avtorkning, schampo och tvålrester samt vatten.

Fina detaljer gör stor skillnad
Om du har utrymme i plånboken kan det vara bra att satsa på nya och fina detaljer till badrummet. Här kan du t.ex. investera i nya krokar i en fin färg, byta handtag på skåp och lådor eller varför inte lägga in en ny badrumsmatta, hyllor eller växter för mer grönska? Skippa det tråkiga och kala badrummet och skapa ett mysigt rum som du faktiskt vill spendera tid i. Har du lust, råd och möjlighet rekommenderar vi dig även att byta ut blandare. En ny och modern blandare kan göra en stor skillnad för hur ditt badrum upplevs.