Tips när du ska flytta

Att flytta är något som vi alla gör någon gång i livet. Det kan kännas stressigt och överväldigande att flytta. Det är så mycket som ska fixas och donas vilket kan resultera i att man till och med börjar tvivla på sitt beslut. Glädjen med det nya dränks i den stress det innebär att flytta. Det är då viktigt att ta ett steg tillbaka. Lägg upp en plan för flytten och gör allt steg för steg. Nedan listas ett par tips inför att du ska flytta.

Planera flytten i god tid

Börja med att avsätta tid för att planera hur flytten ska gå till. Så fort du känner till inflyttningsdatum för ditt nya boende så kan du göra en tidsplan för när du ska lämna det gamla. Se över din budget och hur mycket pengar du kan avvara för att anlita hjälp med flytten. Det kan exempelvis vara hjälp med flyttstädning, flyttpackning och flytthjälp med flyttfirma. Se över dina alternativ och vad som passar för din situation. Att anlita hjälp med delar av flytten är något som brukar underlätta en hel del, samtidigt som det kostar en slant.

Adressändring, försäkringar och avtal

Med en flytt följer också en hel del administration. Det är mycket pappersarbete som ska göras där avtal och adresser ska flyttas över till din nya bostad. All byråkrati kan kännas stressfull och krånglig. Börja därför i god tid med att se över detta så att inget missas. Om du inte ändrar försäkring i rätt tid finns en risk att du står utan försäkring vilket kan vara förödande. Glöm inte heller att adressändra hos Skatteverket i god tid så att du får rätt folkbokföringsadress. Annars riskerar viktig post att fastna i det gamla hemmet och behöva eftersändas. Även andra avtal och abonnemang behöver ses över, exempelvis bredbandsavtal, elavtal och abonnemang om sophantering hos kommunen.